De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Minder inkomsten door corona voor zwembad Vijf Heuvels Markelo

Minder inkomsten door corona voor zwembad Vijf Heuvels Markelo

MARKELO - Vanwege langdurige sluiting van het zwembad De Vijf Heuvels te Markelo, in verband het coronapandemie, flink moeten interen op zijn reserves. Er werden in 2020 registreerde ruim 68.000 bezoekers geteld tegen 130.000 in de jaren daarvoor.

Dit blijkt uit een voorstel van het college van burgemeester en wethouders naar aanleiding van de jaarrekening waarin het gemeentebestuur de cijfers van exploitant Sportfondsen Hof van Twente BV heeft opgenomen, die jaarlijks een exploitatiebijdrage krijgt.

Sportfondsen Hof van Twente BV exploiteert het Markelose zwembad tot in ieder geval 2025. Voor de exploitatie krijgen ze jaarlijks een bijdrage van de gemeente. De gemeente heeft de intentie om deze jaarlijkse bijdrage te verlagen stapsgewijs te verlagen.

De gemeente Hof van Twente krijgt jaarlijks een financiĆ«le bijdrage van de gemeente, maar het college van burgemeester en wethouders besloot eerder al dat deze subsidie in een  staffel zal worden verminderd. In welk tempo is zeker nu nog onduidelijk.

 

Deel dit nieuws!