De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Almelo onderzoekt mogelijkheden installatie raadslid te verijdelen

Almelo onderzoekt mogelijkheden installatie raadslid te verijdelen

ALMELO - Hoewel hij bij de verkiezingen voldoende stemmen kreeg om als raadslid in de gemeente Almelo actief te worden, onderzoekt de gemeente of er wettelijk aanleiding is de toetreding van de jurist Middelkamp tot het lokale parlement te bruuskeren. Dat zou dan moeten gebeuren vanwege intimidatie van ambtenaren.

In een aantal zaken was Middelkamp raadsman van inwoners die een conflict met de gemeente hadden. Zijn milieu-adviesbureau Middelkamp is  gespecialiseerd in het bieden van rechtsbijstand aan burgers die zich door de overheid gepiepeld voelen op het gebied van bouw- en milieuvergunningen, en bestemmingsplannen.

Middelkamp verdedigde met zijn milieu-adviesbureau ook buitengebiedkwesties, vaak tégen boeren en vóór natuur en milieu. Hij was tevens raadsman van het cateringbedrijf van de familie Quick in Aadorp, een spraakmakende zaak, die Middelkamp uiteindelijk bij de Raad van State verloor. Politiek associeert hij zich met de Partij Vrij Almelo.

Middelkamp deed twee jaar geleden aangifte tegen burgemeester Gerritsen van Almelo omdat die toen een raadsvergadering liet doorgaan, wat volgens de jurist in flagrante tegenspraak was met de maatregelen die het kabinet Rutte had afgekondigd in de strijd tegen de corona-pandemie die toentertijd heftig om zich heen greep.

 

 

Deel dit nieuws!