De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Sportclub Enschede houdt vast aan accommodatie bij Rigtersbleek

Sportclub Enschede houdt vast aan accommodatie bij Rigtersbleek

ENSCHEDE - De voetbalclub Sportclub Enschede heeft de dringende wens te verhuizen naar het sportpark van Rigtersbleek in Enschede-west. Dit betekent dat de door de gemeente Enschede voorgestane verhuizing van de club naar de Wesselerbrink van de baan gaat.

Aan de H.J . van Heekstraat zou Sportclub Enschede domicilie krijgen op de voormalige velden van de korfbalclub Rigterbleek. Tot woede van Rigtersbleek heeft de gemeente (Sportaal) de verhuiswens van de club afgewezen. De gemeente werkt aan een grote verhuisoperatie voor veel clubs. Er is in totaal vier miljoen euro gereserveerd voor realisatie van twee grote sportcomplexen: Diekman-Oost, waar momenteel De Tubanters de gebruiker van de sportvelden is, en een moderne accommodatie in de Wesselerbrink, bij de huidige velden van Victoria’28 en FC Aramea.

Sportclub Enschede dateert  van 1910, kan bogen op een roemrijk verleden met als hoogtepunt in 1926 ger landskampioenschap van Nederland. Deze prestatie werd in 2010 door FC Twente herhaald. FC Twente kwam in 1965 voort uit Sportclub Enschede en Enschedese Boys. Sportclub Enschede speelt op momentel in de tweede klasse zondag en telt zeshonderd leden.

 

 

 

 

Deel dit nieuws!