De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Nieuw Haaksbergen blijft na hertelling één na grootste raadsfractie

Nieuw Haaksbergen blijft na hertelling één na grootste raadsfractie

HAAKSBERGEN - Er verandert na een hertelling van de stemmen in de gemeente Haaksbergen niets in vergelijking met de uitkomst van de gemeenteraadsvergadering van vorige week. Vanwege  een rommelig en kladderig ingevuld formulier vroeg de VVD de hertelling aan, vooral omdat de liberalen één stem tekort kwamen voor het behoud van een derde zetel.

Meteen na de hertelling heeft de gemeenteraad in beslotenheid de oorspronkelijke uitslag bekrachtigd, waar verder geen publiek bij was. Het houdt concreet in dat de VVD in Haaksbergen een zetels verliest en Nieuw Haaksbergen er twee bijkrijgt. Dat kan van belang zijn als er binnenkort wordt onderhandeld over collegevorming en regeerakkoord voor de komende vier jaar.

 De herbevestiging van de oorspronkelijke uitslag zal - afhankelijk van de formatie politieke implicaties hebben. Het verlies van een zetel van de VVD ten faveure van Nieuw Haaksbergen kan betekenen dat de de lokale partij als grote winnaar deel gaat uitmaken van het college, wat dan ten koste zou moeten gaan van VVD-wethouder Koopman óf van PvdA-schepen Peppelman.

Het kan ook nog zijn dat Team DAP, van twee naar drie zetels ook een winnaar, eveneens een kans krijgt tot het college toe te treden, zij het dan niet met een topportefeuille; daarvoor zijn CDA en Nieuw Haaksbergen te groot. VVD, PvdA en D66 hebben elk twee zetels.

Deel dit nieuws!