De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen gaat alle stemmen raadsverkiezingen opnieuw tellen

Haaksbergen gaat alle stemmen raadsverkiezingen opnieuw tellen

HAAKSBERGEN - Er komt in Haaksbergen een hertelling van alle vorige week bij de gemeenteraadsverkiezingen uitgebrachte  stemmen. Daarmee heeft de gemeenteraad hedenavond unaniem ingestemd. Het voorstel daartoe van fractiechef Woortman van de VVD sproot voort uit het feit dat deze partij op een vierde zetel misliep, want daarvoor één stem tekort kwam. Wat nog bijkomt dat, zoals gisteren gemeld, op één formulier iets als doorhaling leek te zijn gecorrigeerd.

Om zeker te zijn dat partij niet door moedwil of misverstand onrecht is gedaan vroeg de liberale leider de hertelling aan en dat verzoek kon iedereen begrijpen. En deswege volgt een 'algehele hertelling' der stemmen. Dat gebeurt morgen. Geen der partijen ging mee met de suggestie van voorvrouw Costeris van Team DAP om dit uit te besteden aan een extern bureau, want er is, zo formuleerde burgemeester Welten geen enkele reden aan de tellers te twijfelen.

De burgemeester liet in dat verband ook nog weten dat de hertelling volgens het vier ogen-principe plaats zal vinden en dat de uitslag zaterdag bekend zal worden gemaakt. Spanning zit er wel op, want het kán, doordat letterlijk elke stem telt, zijn dat de VVD ad ultimum een extra zetel pakt ten koste van Nieuw Haaksbergen, wat mogelijk in de collegevorming een rol speelt.

 

Deel dit nieuws!