De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Losser spant zich in voor visie op kerkelijke gebouwen en plekken

Losser spant zich in voor visie op kerkelijke gebouwen en plekken

LOSSER – De gemeente Losser wil in nauwe samenwerking met de kerkbesturen een plan maken om in een tijdsgewricht van secularisatie tot een visie te komen op de toekomst van de kerkgebouwen. Het gaat om het behoud en beheer van het kerkelijk onroerend goed, inclusief de bijbehorende parken, bossen en begraafplaatsen.

Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Losser wil een visie op de korte en de middellange termijn. Het gaat niet alleen om monumentaal erfgoed, maar ook om de sociale rol die de kerkgemeenschap in het dorp vervult en de betekenis van het kerkgebouw, dat doorgaans  in het hart van het centrum staat, ook Losser.

De kerkenvisie geeft een overzicht van de historie van de kerken en geloofsgemeenschapen in de gemeente Losser. Verder wordt naar de huidige situatie en toekomst van de kerkgebouwen gekeken: de fysieke staat van de gebouwen, de wijze van gebruik, de inzet en de betekenis, ook voor vrijwilligers. In dat verband zijn ook de financiële situatie, de monumentale status en de opgaven voor verduurzaming, onderhoud en restauratie in kaart gebracht.

Deel dit nieuws!