De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Drie informateurs aan de slag met pijlers nieuw college in Almelo

Drie informateurs aan de slag met pijlers nieuw college in Almelo

ALMELO - De huidige coalitiepartijen hebben voor verkennende gesprekken over de samenstelling van een nieuw college van burgemeester en wethouders drie informateurs aangewezen De fracties van VVD, Lokaal Almelo Samen en CDA hebben respectievelijk Fred de Graaf, Trudy Vos en Martijn van Helvert aangewezen als informateurs. Zij onderzoeken in de komende weken welk breed en stabiel college kan rekenen op een meerderheid in de gemeenteraad.

De Graaf (VVD) heeft een bestuurlijke loopbaan achter de rug als onder andere voorzitter van de Eerste Kamer en burgemeester van Apeldoorn. Vos is lid van het College van Bestuur van het ROC van Twente, heeft meerdere toezichthoudende functies en deed vier jaar geleden de onderhandelingen in Enschede, samen met ex-burgemeester Hermans van Almelo. Van Helvert zat ooit in de Tweede Kamerlid, later in de provinciale politiek en is nu consultant.

In de nieuwe samenstelling van de gemeenteraad hebben de fracties van VVD, LAS en het CDA elk vijf raadszetels hebben, wat nog niet de helft is van de 35-koppige raad. Uitgangspunt is het gedeelde belang om de benodigde gezamenlijkheid en stabiliteit in het stadsbestuur uit te dragen. Het onderzoek strekt zich niet alleen uit tot een numerieke of getalsmatige samenstelling van een meerderheidscoalitie maar ook tot een brede en stabiele coalitie.

 

 

Deel dit nieuws!