De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Uitkomst hertelling stembureau Haaksbergen met grote gevolgen

Uitkomst hertelling stembureau Haaksbergen met grote gevolgen

HAAKSBERGEN – Een hertelling van de uitgebrachte stemmen heeft er in Haaksbergen voor gezorgd dat Nieuw Haaksbergen een extra zetel krijgt en daarmee op gelijke hoogte komt met het ‘eeuwig grootste’ CDA. Beide partijen krijgen vijf vertegenwoordigers op het pluche. Voor de VVD zijn de druiven zuur, want die ‘regeringspartij’ verliest een zetel.

Kort na het sluiten van de stembussen bleek dat Nieuw Haaksbergen één stem tekort kwam voor een restzetel, die toen aan de VVD toeviel. Bij een controle van de uitgebrachte stemmen in Holthuizen kwam de fout aan het licht, kreeg de VVD een stem en daarmede een zetel minder en kon Nieuw Haaksbergen  zich overgeven aan euforisch geluk.

Het binnentrekken van de vijfde zetel kan nog meer gevolgen hebben, want Nieuw Haakbergen zal nu naar verwachting een wethouder leveren, net als het CDA, maar de vaag is dan of dit ten koste gaat van VVD-wethouder Koopman of  van PvdA-wethouder Peppelman, die beide van buiten komen.

Het kan ook nog zijn dat het kritische fractie van Team DAP als in grootte de derde partij zich in de coalitie onderhandelt. DAP afficheert zich als de echte oppositiepartij, maar voorvrouw Costeris zou ook graag een keer bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen  door haar groep in het college  plaats te laten nemen - en wie weet zichzelf.

Deel dit nieuws!