De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Ex-burgemeester Wierden onderzoekt opties college Twenterand

Ex-burgemeester Wierden onderzoekt opties college Twenterand

TWENTERAND - Voormalig burgemeester Robben van de gemeente Wierden gaat op verzoek van GemeenteBelangen Twenterand (GBT), de veruit grootste fractie, verkennende gesprekken voeren over een nieuwe coalitie in de vierdorpengemeente aan de noordrand van Twente. Hij wordt een ervaren bestuurder genoemd.

Volgen lijsttrekker en wethouder Paters van GBT is Robben 'een zeer ervaren bestuurder'  en bereid gevonden als informateur op te treden. Hij was anderhalve periode burgemeester van de gemeente Wierden waar hij - saillant detail - in 2010 werd verkozen boven sollicitant Visser, die vervolgens burgemeester werd in... Twenterand.

Voor hij burgemeester werd ('Moeder, ik kan het') was Robben raadslid/fractiechef te Raalte en om en brode voorzitter van het College van Bestuur van Agrarisch Onderwijs centrum de Groene Welle in Zwolle en Hardenberg benevens bestuurslid van de landelijke AOC Raad. Momenteel spant hij zich in voor oud-Twentse erven.

'We zijn verheugd dat hij de informatie wil gaan leiden', aldus Paters, die laat weten dat de voorkeur van GBT, veruit de grootste fractie, opteert voor een college van twee partijen dat 'in houding en gedrag ruimte laat voor inhoudelijke oppositie'. Het kan ook een deelakkoord op hoofdlijnen zij zonder dat dit hoeft te leiden tot een raadsakkoord.'

 

Deel dit nieuws!