De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Verbeek en Van Rees onderzoeken raadsprogramma Enschede

ENSCHEDE – De voormalige locatiedirecteur Verbeek van het Bonhoeffer College te Enschede  en de wethouderschappenverzamelaar Van Rees gaan aan de slag als verkenners om de mogelijkheden te inventariseren van een nieuw college van burgemeester en wethouders in Enschede. Het uitgangspunt is een gezamenlijke raadsagenda voor de nieuwe fracties haalbaar is. De beide ‘onafhankelijke verkenners’ zijn aangezocht door  Burger Belangen Enschede, dat al de grootste fractie in de Enschedese raad was, maar afgelopen week nog een paar slagen groter werd.
 
De keuze voor Verbeek en Van Rees is ingegeven door enerzijds onafhankelijkheid van en anderzijds verbinding met Enschede. Ze zijn beiden er ooit raadslid geweest, zouden beschikken over ruime bestuurlijke ervaring. Verbeek was als gezegd locatiedirecteur van het Bonhoeffer College. Van Rees zat was statenlid de VVD in Overijssel, wethouder voor de VVD in  Haaksbergen en Losser en is nu wethouder voor Lokaal Almelo Samen.
 
Verbeek en Van Rees doen op korte termijn verslag van hun bevindingen en brengen over zo'n twee weken advies uit over de haalbaarheid van een raadsagenda of raadsakkoord en de thema’s die daar deel van kunnen uitmaken. Verwachting is dat de raadsleden over dit verslag in de week van 4 april met elkaar in gesprek gaan. Anders dan in het verleden kiest BBE bewust voor de inzet van verkenners om eerst de inbreng van de fracties over de belangrijkste thema’s van een raadsagenda op te halen.  Een volgende fase in het proces bestaat naar verwachting uit de onderhandelingen om te komen tot een bestuursakkoord en uiteindelijk de formatie van een nieuw college.

Deel dit nieuws!