De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Centrum van Hengelo in voorjaar bij De Wetstraat op de schop

Centrum van Hengelo in voorjaar bij De Wetstraat op de schop

HENGELO - Nog dit voorjaar neemt de herinrichting van het De Wetplein in het centrum van Hengelo een aanvang. Het college van burgemeester en wethouders is akkoord met de nieuwe inrichting voor het projectgebied De Wetplein, waartoe de Wemenstraat, de De Wetstraat en Smutsstraat behoren. In het voorjaar zal de passage plaatsmaken voor een groene kerktuin.

In de loop van volgend jaar zal in lijn daarmee het omliggende gebied op de schop worden genomen. Sinds oktober 2019 is de Herstructureringsmaatschappij Overijssel (HMO) eigenaar van de passage achter de Lambertusbasiliek. De bedoeling is daar gebiedsontwikkelingen aan te jagen die het stadscentrum van Hengelo allure te geven en daardoor aantrekkingskracht.

De sloop van de passage maakt 'een rondje om de basiliek'  mogelijk, maar knapt ook entree van de binnenstad op, mede door het gebruik van 'de warmrode bakstenen'. Het project De Wetplein is de afronding van de herinrichting van het kernwinkelgebied, die 4,7 miljoen kost, waarvan de provincie 1,4 miljoen neertelt en de gemeente drie en waterschap draagt ook iets bij.

Deel dit nieuws!