De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Groeistrategie bakkerij Nollen in Hengevelde mede redding bedrijf

Groeistrategie bakkerij Nollen in Hengevelde mede redding bedrijf

HENGEVELDE - Na een uitslaande brand bij de hoofdveste van bakkerij Nollen in Hengevelde, dat  bakermat is van een Twents imperium, was  de schade groot, maar is meteen besloten tot herbouw. De brand ontstond in de chocolaterie, sloeg over naar de winkel, maar doordat de brandweer snel ter plekke was, hoeft e winkel ondans schade niet als verloren te worden beschouwd.

Sinds enige tijd vindt de brood- en banketproductie elders plaats. Nollen heeft meerdere vestigingen en bakkerijen, zodat de meeste klanten hun bestellingen hebben ontvangen. In een reactie laat eigenaar Nollen weten dat het belangrijkste is dat door snel handelen van personeel en brandweer erger is voorkómen. En dat het voor de rest vooral nu oppakken en aanpoten wordt.

Vorig jaar nam Nollen e drie bakkerijen van Koehorst over, nadat het bedrijf in Hengevelde ook eerder al uitbreidde door overnames in onder meer Deventer, Enschede, Enter en Goor. Er is volgens de derde generatie Nollen een groeistrategie nodig, teneinde het bedrijf dat zijn grootvader in 1921 oprichtte toekomstbestendig te laten zijn en te laten blijven spelen in de wereld der bakkers.

Theo en Johanna Nollen startten in 1921 de eerste bakkerij in Hengevelde. In 1945 nam de tweede generatie van de bakkerij over. Dat waren Theo junior en zijn vrouw Mieny namen de bakkerij; hij trok met de ‘broodfiets’ naar dorpen en ommelanden, zij bestierde de winkel. Nu staan Vincent, met echtgenote Antoinete, aan het roerde  van het brood- en banketimperium in de regio.

 

Deel dit nieuws!