De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Investering in Kennispark Twente te Enschede tot honderd miljoen

Investering in Kennispark Twente te Enschede tot honderd miljoen

ENSCHEDE - De gemeente Enschede trekt tien miljoen euro uit voor Kennispark aan de Hengelosestraat. Volgens wethouder Nods van Economie en Onderwijs wil Enschede hiermee zekerheid bieden aan ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in stad en land over de ambities van de grootste stad van Twente.

'Wij willen vaart maken met de groei en versterking van Kennispark Twente, een van de krachtigste motoren van de regionale economie', aldus Nods. Het idee is een groei van het aantal banen in Twente tot twaalfduizend door het Business- en Sciencepark en de campus van de Universiteit Twente tot één geheel samen te smeden.

De innovatiecampus die op die manier ontstaat zou dan tot de Top Tien van Nederland behoren en moet volgens het gemeentebestuur vanuit die positie in staat zijn om talent aan te trekken en vast te houden.  De gemeentelijke investeringsimpulst openbare ruimte verbeteren, de mobiliteit dienen en bouwkavels bieden.

De gemeentelijke investering van tien miljoen in het gebied leidt volgens Nods tot een totale investering van zo'n honderd miljoen. Van dubbel belang is de bouw van een parkeergarage die het mogelijk maakt het parkeren voor alle nog uit te geven kavels op één plek te concentreren: meer ruimte voor wonen, werken en flaneren.

 

Deel dit nieuws!