De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Toch weer vaste plek voor de dartele dame met kunst in Hengelo

Toch weer vaste plek voor de dartele dame met kunst in Hengelo

HENGELO - Oude kunsttijden zullen herleven in Hengelo. Dat bleek vanavond tijdens een digitale raadsvergadering. De gemeente Hengelo krijgt namelijk weer een schouwzaal voor het tonen van beeldende kunst. De keuze was om enerzijds pop-up-achtige activiteiten te ontwikkelen, met telkens op een andere plek in de stad een een tijdelijke expositie, of te komen tot een gebouw dat als Huis der Kunsten het hele jaar door tentoonstellingen biedt.

Een stevige raadsmeerderheid opteert, zo bleek hedenavond, voor regelmatige tentoonstellingen in een daarvoor toegerust pand. Dat wil trouwens niet zeggen, zo bleek uit de reacties van een aantal raadsleden, dat er elders in de stad niet mogelijk is. Zo kreeg de suggestie van het raadslid Huis in't Veld, afgescheiden van de SP, om geregeld kunst te laten zien in de hal van het stadhuis, bijval van een zeker voor haar aangenaam aantal collega-raadsleden.

Zo kan het gebeuren dat de legendarische kunstzaal De Dartele Dame, roemrijk in de jaren vijftig en zestig, zullen herleven, zij het anders, want epigonisme is niks gedaan in de kunst, in een ander kleed weer tot leven komt. Het mag een aardig detail heten dat het volgend jaar 75 geleden is dat De Dartele Dame het levenslicht zag. Dat kan samenvallen me een nieuwe Sirene om de schone kunsten in de metaalstad aan de Berflobeek wakker te kussen.

 

 

Deel dit nieuws!