De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen gaat voor dertig hectare zon van grond en 22 van dak

Haaksbergen gaat voor dertig hectare zon van grond en 22 van dak

HAAKSBERGEN - Er komen in Haaksbergen tenminste drie zonnevelden. Wellicht worden dat er meer,  maar de drie die zeker zijn omspannen al circa dertig hectare. De vergunningen zijn van gemeentewege verstrekt. De gemeente is verder  van plan met ondernemers te gaan praten teneinde zoveel mogelijk daken van bedrijfshallen te benutten voor het opwekken van zonne-energie.

De verwachting is dat het eerste zonneveld wordt in 2023 in gebruik kan worden genomen. ‘Duurzame energie in Haaksbergen komt zo een stuk dichterbij. We komen dicht bij de doelen die we gesteld hebben voor de Regionale Energiestrategie. Maar we zijn er nog niet, het is alle hens aan dek om onze energievoorziening te verduurzamen’, aldus wethouder Koopman van duurzaamheid.

Er bestaat volgens de Energiecoöperatie Haaksbergen voor belangstellende inwoners van de gemeente nog altijd de mogelijkheid om mee te investeren en daardoor op termijn geld te verdienen aan de zonnevelden. 'We zijn een stap dichterbij, maar we zijn er nog niet. De doelstelling is 22 hectare ‘zon-op-dak’ is nog niet in zicht. Ook zijn er mogelijkheden om coöperatief zon op dak te realiseren.

Deel dit nieuws!