De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw zestien woningen op plek Hervormd Dienstgebouw in Enter

Bouw zestien woningen op plek Hervormd Dienstgebouw in Enter

ENTER - Aan de Oude Pastoriestraat in Enter komen meer woningen dan aanvankelijk gedacht, want het college van burgemeester en wethouders der gemeente Wierden vindt dat er aan de Oude  Pastoriestraat twintig woningen mogen verrijzen. Er komen zestien zorgappartementen en vier appartementen op de plek van het letterlijk en figuurlijk uitgewoonde Hervormd Centrum.

Het pand voldoet bouwkundig noch materieel aan de eisen van deze tijd. Ten noordwesten van het gebouw is een perceel gelegen dat tevens behoort tot de gronden in eigendom van de NH Kerk. Dit perceel is momenteel in gebruik voor volkstuintjes. Eerder werd nog gedacht aan de bouw van vier woningen met een aantal bijgebouwen. De uitbreiding is mogelijk geworden door aanpassing van de maatschappelijke besteming.

In zekere zin is er niettemin sprake van een zakelijke bestemming, want er komt deels wonen in combinatie met zorg. Het kerkbestuur en het gemeentebestuur trekken in dezen samen op met de JP van den Bentstichting. Zowel de kerkelijke als de burgerlijke overheid vinden dat kerk en staat bij de ontwikkeling zijn gediend. Voor hervormd Enter is al een nieuw centrum op de hoek van de Dorpsstraat met de Werfstraat in aanbouw.

 

Deel dit nieuws!