De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Bouw van achttien woningen op plek hoveniersbedrijf Bornerbroek

Bouw van achttien woningen op plek hoveniersbedrijf Bornerbroek

BORNERBROEK - Op de plek van het voormalige tuincentrum Braamhaar aan de Schapendrift in Bornerbroek komen achttien woningen te staan. Het hoveniersbedrijf Braamhaar & Ankoné, verhuisde een aantal jaren geleden naar het industrieterrein De Hogelucht te Wierden.

De grond aan de Schapendrift lag jaren na de sloop van de opstallen jaren braak. Dat gaat nu veranderen. Er zullen tien vrijstaande huizen verrijzen en acht rijwoningen. Er zijn geen bezwaren ingediend tegen het plan. Er bestaat in het kerkdorp, sinds twintig jaar gemeente Almelo, veel belangstelling voor woningen.

De woningbouw is gepland om minder dan honderd meter van een veehouderij tot het plangebied. Om de vestiging van (geurgevoelige) woningen mogelijk te maken heeft ging de raad eerder al akkoord met verruimde afstandsnormen tot de huizen. Dat maakt de bouw mogelijk, mede doordat geen bezwaren zijn ingediend.

De ontwikkeling is primair om te voorzien in de lokale woningbouwbehoefte. In het verlengde hiervan geldt voor kopers de zelfbewoningsplicht van minimaal een jaar om eventuele snelle doorverkoop te voorkomen.

Deel dit nieuws!