De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van den Bosch Beton: meer opslagruimte door minder kanaalwater

Van den Bosch Beton: meer opslagruimte door minder kanaalwater

ALMELO - Bij het betonbedrijf Van den Bosch in het havengebied Dollegoor in Almelo is met enig ceremonieel de eerste steen gelegd op het terrein van een gedempte insteekhaven. Door het dichten van de overbodig geworden havenarm ontstaat ruimte voor een tienduizend meter groot opslagterrein. Voor de ingebruikneming kwam een vrolijk-gesokte wethouder Langius naar Dollegoor.

Meer dan twintig jaar duurde het, want eerst moest de gemeente Almelo worden overtuigd van nut en noodzaak, alsmede het Havenbedrijf Twente en Rijkswaterstaat. Bovendien tekende een van de andere bedrijven bezwaar aan tegen de aanleg van het nieuwe opslagterrein. Volgens directeur Staman van de firma draagt Van den Bosch innovatie en duurzaamheid hoog in de banieren.

Bij het begin van de werkzaamheden vergeleek Staman zichzelf jaren geleden met Hans Kazan. 'Ik gooi een kanaal dicht en krijg meer water terug.' Een ander wonder, maar dan van het circulaire productieproces, is volgens Staman de introductie van de cementloze en daardoor milieuvriendelijke steen. Bovendien is er sprake van efficiƫnter ruimtegebruik, met verbeterde opslagmogelijkheden.

 

 

Deel dit nieuws!