De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente hakt knoop door over plek voor woonwagenpark

Hof van Twente hakt knoop door over plek voor woonwagenpark

GOOR - De voorkeur van het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hof van Twente opteert voor een plek tussen de Gorterstraat en de Wheedijk  voor het inrichten van een lap grond ten behoeve van het inrichten van woonwagenstandplaatsen. Het college meldt dat meer plekken zijn bekeken en getoetst, maar dat de genoemde locatie is gekozen toen voor geen der opties overeenstemming met alle betrokkenen bleek te zijn.

Op de discussie over een plek voor woowagens rustte tot op heden geen zegen op. Tal van mogelijke locaties passeerden de revue, maar geen hield er stand. Er werden tal van vergaderingen aan gewijd, ook in de gemeenteraad, maar tot consensus kwam het niet. Ook het inschakelen van een bemiddelaar bracht geen doorbraak, wan er waren altijd tegenstanders, de ene keer woonagenbewoners, dan raadsleden en anders wel omwonenden.

De sturende rol of juist een gebrek aan sturing vanuit het lokale schip van staat zorgde voor onrust en meer overleg. Het college lijkt nu definitief te hebben gekozen voor de plek tussen de Gorterstraat en de Wheedijk, maar in dit dossier is dat al vaker gezegd. Het lijkt nu in elk geval in de coalite van CDA en VVD te zijn afgekaart, in de veronderstelling dat ook een aantal oppositiepartijen ermee instemt, waarbij D66 en BurgerBelang worden genoemd.

 

Deel dit nieuws!