De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede wil uitbreiding twintig tot veertig hectare voor bedrijven

Enschede wil uitbreiding twintig tot veertig hectare voor bedrijven

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat mogelijke plekkken in beel brengen voor een nieuw bedrijventerrein van minimaal twintig tot mogelijk veertig hectare. Dat is volgens het college van burgemeester en wethouders nodig om bedrijven te kunnen voorzien van uitbreidingsruimte en daarmee de ambitie van tienduizend extra arbeidsplaatsen in Enschede te realiseren.

Het gemeentebestuur motiveert dit streven met de mededeling dat als er geen grond voor berdrijvigheid bijkomt  er over zes jaar geen kavel meer beschikbaar is. Dit zou betekenen dat zich niet langer bedrijven in Enschede kunnen vestigen en ook dat er zelfs zullen verdwijnen bij gebrek aan uitbreidingsruimte. Op korte termijn is er nog ruimte op de hiervoor bevochten Oostkrans Usseler Es.

Enschede is weliswaar één der vier aandeelhouder van XL Park aan de A35 te Almelo, maar wil ook zelf ruimte voor bedrijven en de de tijd is er weer na. In dat verband is het navrant dat jaren geleden veel bedrijfsgronden werden afgewaardeerdd omdat er langdurig géén kandidaten waren om te vierkante meters af te nemen.  Alle steden in Twente moesten in opdracht van Overijssel interen.

De gemeente Enschede streepte prompt braaf zo'n vijftig hectare uit de boeken, wat zo'n vijftig miljoen aan inkomsten scheelde. In heel Twente, met name de steednband, werd zo'n 150 weggestreept.

 

 

Deel dit nieuws!