De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo zie brood in Shop- en Go-parkeerplaatsen in binnenstad

Hengelo zie brood in Shop- en Go-parkeerplaatsen in binnenstad

HENGELO – De gemeente Hengelo gaat de parkeerplaatsen in de binnenstad behouden waar een auto een half uur gratis kan worden gestald. Deze zogenoemde Shop & Go-parkeerplaatsen zijn bestemd voor mensen  de kort voor een paar boodschappen naar het centrum van de stad willen.  Voor hen zijn dertien parkeerplaatsen in de binnenstad van Hengelo ingericht.

Op de parkeerplaatsen zijn sensoren aangebracht die een auto op de parkeerplaats signaleren, waarna meteen de tijd gaat tellen. Staat de auto langer dan dertig minuten op een Shop & Go parkeerplaats, dan krijgen de handhavers een seintje en ligt een boete in het verschiet.

De dertien Shop- & Go-parkeerplaatsen zijn in overleg met ondernemers geselecteerd. Het gaat om drie parkeerplaatsen aan de Langestraat, ook drie aan de Drienerstraat  en vier aan het Wetplein. Als het een succes wordt, wil het college van burgemeester en wethouders bekijken of er meer van die parkeerplaatsen komen, waaronder ook in andere delen van het centrum. Shop & Go is één van de drie maatregelen die het autoparkeren in de binnenstad klantvriendelijker moeten maken. 

Deel dit nieuws!