De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Snel bouw 180 woningen in Rijssen en politieke panne in Holten

Snel bouw 180 woningen in Rijssen en politieke panne in Holten

RIJSSEN/HOLTEN - Er kan op korte termijn worden begonnen met de verdere bouw in de wijk Opbroek te Rijssen. Dat heeft wethouder Wessels van Wonen en Bouwen vanavond  in een commissieberaad laten weten aan de gemeenteraad. Het gaat om de verrijzenis van 180 woningen. Naar de informatie van Wessels zal meteen na de bouwvak worden begonnen.

De wethouder deelde verder mee dat ook in Holten de spreekwoordelijke hand aan de ploeg kan, ten behoeve van voorbereidingen voor woningbouw, maar eerst moeten de fabriekspanden worden gesloopt. Er komen daar woningen waar voorheen Encko huisde afgebroken. Zoals bekend is ook daar woningbouw voorzien.

Er ligt elders in Holten nog wel een probleem waarover de gemeenteraad zich nog kan bekreunen, te weten een plan voor de bouw van zes kleinere 'wooneenheden' aan de Pannenweg in Holten. De meningen daarover zijn verdeeld, maar politiek bijzonder is vooral dat de voorstanders de kwalificatie 'les extremes se touches'  verdienen, want de SGP én de D66.

Beide partijen zijn geharnast tegen het voorstel van CDA-wethouder Wessels, want het zou op gespannen voet staan met het rood-voor-rood-beleid, omdat er dan in principe op de sloopplek moet worden gebouwd, terwijl Wessels toestemming wil geven voor de bouw van zes kleine huizen in de natuur. 'We zijn onszelf een beetje aan vertroebelen', aldus zegsman Lubberhuizen van D66.

 

 

 

Deel dit nieuws!