De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen verlaat met bijdragen voor restauratie monumenten

Haaksbergen verlaat met bijdragen voor restauratie monumenten

HAAKSBERGEN -  Aan de restauratie van vijf gemeentelijke monumenten in Haaksbergen wil het college van burgemeester en wethouders zo'n zesduizend euro bijdragen. Voor panden aan de Werfheegde en aan de Enschedesestraat gaat het om 2.588 respectievelijk 2.521 euro en voor een monument aan de Molenstraat bijna vijftienhonderd euro en voor een pand aan de Oude Boekeloseweg om 484 euro.

De eigenaren van gemeentelijke monumenten hebben de mogelijkheid tot het verkrijgen van subsidie voor het restaureren van hun pand op basis van de Erfgoedverordening Haaksbergen. Het gaat nu om aanvragen die vorig jaar al zijn ingediend. Het proces voor de restauratiesubsidie gemeentelijke monumenten is vertraagd, doordat de adviescommissie niet meer beschikbaar was om advies uit te brengen over een besluit.

Afgelopen maart trad de Erfgoedraad af. De Monumentencommissie van Het Oversticht kreeg van de gemeente de opdracht tijdelijk advies uit te brengen over het gemeentelijk erfgoedbeleid, ten aanzien van het aanvragen van restauratiesubsidie voor gemeentelijke monumenten en over de aanstaande aanwijzing(en) tot gemeentelijk monument.

 

Deel dit nieuws!