De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Van Zwanenburg keert na verkiezingen niet terug in Hof-politiek

Van Zwanenburg keert na verkiezingen niet terug in Hof-politiek

GOOR - Na drie periodes dagelijks bestuurder van de gemeente Hof van Twente te zijn geweest heeft CDA-wethouder Van Zwanenburg besloten naar iets anders om te kijken. Hij was in het gemeentebestuur vooral thuis op de arbeidsakker van jeugd, hulp en zorg. Van Zwanenburg vindt twaalf jaar genoeg. Hij zegt het openbaar bestuur van harte te hebben gediend, maar vindt het tijd voor iets anders.

Van Zwanenburg is 63 jaar en wil behalve om te voorkomen dat hij op de automatische piloot gaat besturen ook plaats maken voor iemand met nieuwe ideeën en inzichten. 'Het is tijd dat een jongere generatie het stokje overneemt', laat hij weten. Eén van zaken waar hij politieke eer mee inlegde was de wijze waarop hij de zorgsector bestierde, want met Almelo op een eigen koers in Twente, fel op zorgfraude.

Van origine is Van Zwanenburg politieman, wat hij precies dertig jaar om den brode deed. Hij trad in 1994 als raadslid toe tot de gemeenteraad van Goor en meteen ook als fractieleider. Vier jaar later al werd hij wethouder. Na de fusie van Goor met Markelo, Ambt-Delden, Stad-Delden en Diepenheim, waarna hem de leiding van de fusiefractie werd toegeschoven; hij maakt er een eenheid van en  werd in 2010 wethouder.

 

Deel dit nieuws!