De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Plan multifunctionele sporthal in Hengelo enthousiasmeert politiek

Plan multifunctionele sporthal in Hengelo enthousiasmeert politiek

HENGELO - Het particuliere initiatief voor de bouw van een nieuwe en vooral multifunctionele sportaccommodatie in Hengelo is in eerste aanleg goed gevallen bij de stedelijke politiek. Dat bleek tijdens een informatieve bijeenkomst van de kartrekkers. De bedoeling is een hal te bouwen met de mogelijkheden van de Gym XL in Vathorst te Amersfoort, waarvan de opening vijf jaar geleden plaatsgreep.

De presentatie van de plannen in Hengelo bleek de goede snaar te raken bij de raadsleden en ook wethouder Bruggink van Sport. Volgend jaar moet blijken of die steun ook leidt tot de verrijzenis van de beoogde hal, vermoedelijk op sportpark Veldwijk bij de FC Twente/Heracles Academie, al kan het - in de woorden van SP-leidsman Van Grouw even goed bijvoorbeeld 'de droom van Driene'  worden.

Over het plan is met tal van organisaties, verenigingen en andere betrokkenen gesproken, waarvan de meeste enthousiast reageerden. De bedoeling is een hal te bouwen de vol technische snufjes zit. Zo is de ruimte met lichteffecten opdeelbaar en kan er aldus op de vloer elk gewenst speelveld worden gecreƫerd, voor welke balsport dan ook tot een turnzaal of zaalvoetbalveld. Of wat maar gewenst is.

De initiatiefnemers denken dat een investering van zo'n zes ton nodig is om het plan tot uitvoering te brengen. De gemeente en sportclubs zouden dat geld moeten opbrengen. Het sportcentrum zou zo groot worden als twee voetbalvelden. Behalve voor sport kan de modulair ingedeelde accommodatie tevens worden gebruikt voor bewegingsonderwijs, zorg-gerelateerde activiteiten en wat dies meer zij.

Deel dit nieuws!