De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • BBE-motie bedelverbod in delen van Enschede haalt het (net) niet

BBE-motie bedelverbod in delen van Enschede haalt het (net) niet

ENSCHEDE - Een meerderheid van de Enschedese gemeenteraad wees vanavond - met één stem verschil - een voorstel af van BBE, de grootste fractie, om een bedelverbod in te stellen. Volgens het BBE-raadslid Overink, die al eerder een lans brak voor een hardere aanpak van angst en overlast veroorzakende types, is het hoog tijd voor controle, waaronder een bedelverbod, zeker op bepaalde plekken, waar passanten aangeven zich lastig gevallen of bedreigd te voelen.

Niettemin ging he instellen van een bedelverbod de meerderheid van de raad vanavond toch een stap te ver.  Overink baalde zoom-zichtbaar, denkelijk ook vanwege het kleine verschil. Eerder zei waarnemend burgemeester Bovens 'geen bezwaar' te hebben tegen het instellen van een bedelverbod, want er is ook volgens hem sprake van 'agressief gedrag' en het kan volgens de interim-burgemeester geen kwaad  om de sfeer op die plekken in de stad 'inzichtelijk' te maken.

Overink paste ervoor om in te gaan op suggesties van collegae zijn motie minder hard te maken. Hij liet het op een stemming aankomen en kwam uiteindelijk één stem te kort.

 

Deel dit nieuws!