De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Trebbe bouwt koop- én huurwoningen Hengelosestraat te Enschede

Trebbe bouwt koop- én huurwoningen Hengelosestraat te Enschede

ENSCHEDE - De projectontwikkelaar annex bouwbedrijf Trebbe gaat op de plek in Enschede waar voorheen het ROC van Twente een vestiging had een woonwijk bouwen.  De bedoeling is dat er 94 huizen zullen verrijzen op de al enige tijd braakliggende grond aan de Hengelosestraat, nabij de wijk Twekkelerveld en ook bekend als Newtonpark.

Trebbe kocht het perceel vorig jaar aan. Het bedrijf  heeft een exploitatieovereenkomst gesloten met de gemeente Enschede. Het idee is met de woorden van deze tijd een 'duurzame en onderscheidende' woonwijk te laten verrijzen. Er komen drie woonblokken met grondgebonden woningen, waarvan ruim twintig procent in de sociale huursector.

Vóór het ROC van Twente zich in de nu afgebroken panden vestigde, was er de vanaf de jaren vijftig textielvakschool gehuisvest In 2015 is het pand gesloopt. Op de voornemens van een aantal erfgoedorganisaties om in ieder geval de karakteristieke schoorsteen van de oude textielvakschool te behoudenrustte uiteindelijk geen zegen.

Trebbe zal in elk geval 21 sociale huurwoningen en negentien huurwoningen in het middensegment gaan bouwen, aan de zuidzijde van het Newtonpark, aan de kant van de bouw uit de jaren vijftig aan de Schietbaanweg. De andere twee woonblokken, samen goed voor 54 koopwoningen, komen aan de kant van de Hengelosestraat te staan.

 

Deel dit nieuws!