De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelo biedt meer fietsveiligheid en pakt Berflobeek en riolen mee

Hengelo biedt meer fietsveiligheid en pakt Berflobeek en riolen mee

HENGELO - Bezijden de Marskant zal binnenkort zal binnenkort een begin worden gemaakt met de verbreding van de Berflobeek, met op de oevers en wandelpad. Onder de recent aangebrachte bestrating van de Deldenerstraat en de Marskant is in samenhang met deze klus een nieuwe asfaltlaag plus een nieuw riool voor vuil aangelegd.

De herinrichting van de wegen heeft als doel een snellere en veiliger route voor het verkeer, met name fietsers, want voor hen is er een vrijliggend fietspad aangelegd als onderdeel van het F35-fietspadennetwerk in Twente. Ook spreekt de gemeente over 'intelligente verkeersregelinstallaties voor betere afstemming' van de verkeersstromen'.

Het betreft de eerste fase der werkzaamheden, want doorrijden over de Deldenerstraat is nog onmogelijk. Met de afronding van de werkzaamheden aan de centrumring beginnen weldra  begint e herinrichting aan het Mitchkamplein en de weg richting de Tuindorpstraat. Het plein blijft een parkeerterrein, maar dan wel met  meer groenvoorzieningen.

 

Deel dit nieuws!