De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haarhuis te Geesteren neemt Auto Kamp in Almelo/Hengelo over

Haarhuis te Geesteren neemt Auto Kamp in Almelo/Hengelo over

ALMELO/GEESTEREN – Het regionaal faamrijke autobedrijf Opel Kamp met vestigingen in de thuishaven Almelo en in Hengelo is verkocht aan het autobedrijf Haarhuis dat zijn hoofdvestiging in Geesteren heeft. Daarmee verdwijnt na ruim zestig jaar Opel Kamp, jarenlang een begrip in de regio, uit de Twentse autowereld.

Momenteel zit de derde generatie formeel achter het stuur van het bedrijf, dat in 2018 geleden zestig jaar bestond. Het begon met de opening door Henk Kamp senior van een autorijschool aan de Ootmarsumsestraat te Almelo. Zijn zoon, lange tijd Henk junior, volgde hem op en breidde het bedrijf en de activiteiten drastisch uit.

Zo werd Kamp officieel distributeur en reparateur van Opel en stonden er altoos gebruikte auto’s op voorraad. De bouw van het huidige pand aan de Weezebeeksingel, nabij het ziekenhuis Twenteborg (nu ZGT locatie Almelo), was in 1984 een mijlpaal. Later kwam er dus nog een nevenvestiging bij, aan de Steenzoutweg in Hengelo.
 

Vier jaar geleden kwam de zoon van Henk Kamp, voor de verandering Mark, in de directie. Onlangs werd om strategische redenen besloten tot verdere schaalvergroting, wat uiteindelijk leidde tot de verkoop aan het autobedrijf van de gebroeders Haarhuis aan de Vriezenveenseweg te Geesteren, met ook een vestiging in Almelo.

Haarhuis, dat ook dik zestig jaar geleden ontstond, heeft buiten Geesterense moederschoot trouwens al een vestiging in Almelo, aan Twentepoort-West. Daar was voorheen Schipper Oldtimers gevestigd, dat recent nieuwbouw betrok op het bedrijventerrein Oosterweilanden te Vriezenveen en daarmee nu weer in Twenterand is gevestigd.

 

   

Deel dit nieuws!