De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hof van Twente draagt bij aan opheffing van spoorwegovergangen

Hof van Twente draagt bij aan opheffing van spoorwegovergangen

GOOR - De gemeente Hof van Twente zal 1,6 miljoen bijdragen aan het opheffen van een aantal onbewaakte spoorwegovergangen in de Hof, op de lijn Hengelo-Zutphen. Dat is het voorstel van het college van burgemeester en wethouders. Het laatste woord over de kwestie is binnenkort aan de gemeenteraad in de Hof.

Er is brede elk geval brede steun. De gemeente Hof van Twente telt dertien onbeveiligde overwegen, waarvan de gemeente, hand in hand met de provincie Overijssel, vindt dat het NABO's moeten worden, wat de afkorting is van Niet Actief Beveiligde Overwegen, waarover het ministerie van I&W overeenstemming bereikte met ProRail.

De brede steun voor het sluiten der overwegen heeft te maken met het feit dat Hof van Twente nu nog de meeste onbeveiligde overwegen van Nederland heeft: acht openbare en vijf particuliere onbeveiligde overwegen, waarvan een aantal trouwens de facto al niet meer in gebruik is en daarom ook buiten beeld is geraakt.

Het college stelt de raad tevens voor om meteen maar de gemeentelijk onderhoudsbijdrage aan ProRail voor een bedrag van 227.900 euro af te kopen. Bestuurlijk kartrekker op dit dossier was de afgelopen jaren wethouder Scholten. Afgesloten worden de overwegen IJsbaanweg, Zompepad, Wachtpostdijk en Grensweg West.

 

 

Deel dit nieuws!