De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn investeert in bouw woningen en nieuwe Ark in Daarle

Hellendoorn investeert in bouw woningen en nieuwe Ark in Daarle

NIJVERDAL – Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Hellendoorn wil een overschot van 1,7 miljoen euro in de lokale schatkist grotendeels aanwenden voor topprioriteiten, waaronder zes ton voor het ‘aanjagen’ van woningbouw. Een grote investering op de prioriteitenlijst is nieuwbouw van de basisschool De Ark te Daarle. Ook de bestrijding van energiearmoede, staat hoog op de bestedingslijst van het college.

Het college laat weten dat de verbetering der financiële positie vooral te danken is aan extra rijksmiddelen, maar er dat er bovendien financiële ruimte in de gemeentebegroting zit om er lokaal geld bij te leggen, wat zeker geldt voor een aantal plaatselijke politieke prioriteiten. Dat geldt onder meer voor een afsluitende bijdrage (na eerdere bedragen van de gemeente voor de vernieuwde fietscrossbaan in de wijk 't Lochter te Nijverdal.

Een forse investering is nodig voor de christelijke basisschool De Ark in het kerkdorp Daarle, waarvoor het college van burgemeester en wethouders nu zeven ton wil uittrekken. De school staat net buiten de dorpskern in een landelijke omgeving en trekt leerlingen dir behalve uit Daarle ook uit de (wijde) omgeving komen. Vijftien jaar geleden vond een uitbreiding plaats van het schoolgebouw, dat geheel uit hout is opgetrokken.

 

Deel dit nieuws!