De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Raad van Hengelo accepteert tóch torenflat op historische grond

Raad van Hengelo accepteert tóch torenflat op historische grond

HENGELO -  De gemeenteraad van Hengelo heeft besloten ondanks kritiek akkoord te gaan met het plan van het Oldenzaalse bouwbedrijf Plegt-Vos voor de bouw van een 42 meter hoge woontoren met 72 appartementen op historische grond, namelijk een perceel nabij de plek van ooit Huys te Hengelo, die of dat als de oorsprong van de stad geldt.

De gemeenteraad drong de afgelopen tijd nog wel aan op een heroverweging, maar liet zich uiteindelijk overtuigen door wethouder Gerrits. Hij stelde klip en klaar dat de plannen voor een woontoren op de kwestieuze plek al in 2004/2005 een politieke meerderheid kregen en dat zulks in 2016 werd vastgesteld, en niet krapjes, maar unaniem.

Gerrits liet wel weten dat het anders zou zijn gelopen als het plan geen geschiedenis van moedwil en misverstand had, maar dat het huidige plan vol zit met voldongen feiten, ook van juridische aard. Hij zei bovendien dat de toren minder pompeus zal zijn dan eerder betoogd en dat monumenten worden behouden, waaronder de op één na oudste begraafplaats aan de Bornsestraat, die een nationaal monument is. Bovendien zei volgens Gerrits de historische gebouwen HEIM en De Locomotief respectievelink te ontwikkelen en meer tot zijn recht te laten komen.

 

Deel dit nieuws!