De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Specifeke eisen voor bouwplan vijf huizen in stedeke Diepenheim

Specifeke eisen voor bouwplan vijf huizen in stedeke Diepenheim

DIEPENHEIM -  De gemeente Hof van Twente is bereid aan de Kleidijk te Diepenheim toestemming te geven voor de bouw van viijf woningen. In deze contreien geldt onder één kap. Het is volgens wethouder Meulenkamp een mooie gelegenheid om zogezegd voor 'eigen volk' te bouwen. Dat past ook in het beleid, zei hij in reactie op een vraag van CDA-raadslid Zandvoort, om meer kansen te bieden aan jongeren/starters en ouderen om in de omgeving van hun dorp te gaan dan wel te kunnen blijven wonen.

Het perceel Kleidijkheeft ligt qua welstandsregime in het ‘kampen en essen'-gebied, met specifieke welstandscriteria. Het doel van de regels voor dit deelgebied is om de karakteristieke vervlechting van de bebouwingsensemble met het omliggende landschap te behouden en te versterken. In de vormgeving en gevelbehandeling voegt de nieuwbouw van vijf woningen in twee volumes zich op een aantal essentiële punten naar de bestaande kenmerken, waarbij landschap en huizen een eenheid moeten vormen.

Er kan worden gekozen voor de mogelijkheid van vier woningen die bij elkaar ogen als een schuur. Een andere optie is nog om een soort knooperf te realiseren met een 'basis'  die geheel past in de lijn van de geformuleerde welstandscriteria.

 

Deel dit nieuws!