De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gevarieerde woningbouw Goossen-Te Pas op plek Sint Joseph

Gevarieerde woningbouw Goossen-Te Pas op plek Sint Joseph

ALMELO - Er zullen aan de Heetveldsweg in Almelo woningen worden gebouwd op de plek waar voorheen de woningcorporatie Sint Joseph haar domicilie had. De panden in het Sluitersveld zijn gekocht door het bouwbedrijf Goossen Te Pas, dat er woningen wil laten verrijzen. Het plan wordt nog uitgewerkt.

Sint Joseph verhuisde om redenen van strategie en financiƫn eerder al naar een gebouw op een 'zichtlocatie aan de Twentelaan in Almelo. Volgens directeur Beumer van Sint Joseph zijn de voordelen van evident, want aan een belangrijk in- en uitvalsweg, want beter verbonden met zowel de stad als het ommeland.

De bedoeling van Goossen Te Pas Bouw de is om op na het slopen van de voormalige werkplaats en de kantorenwerkplaats  aan de Heetveldsweg een variatie aan hedendaagse huizen te bouwen. Er is nog geen concreet plan, maar er zal in elk geval voor meer doelgroepen worden, met  diverse  types woningen.

Er bestond onder bouwers en ontwikkelaars ruime belangstelling voor de opstallen van Sint Joseph in het Sluitersveld, waar Sint Joseph gedurende zestig jaar was gevestigd in het hart van oostelijke en overwegend rooms-katholieke stadswijken, waaronder behalve de velden van Sluiters ook de landen van Rumers.

Deel dit nieuws!