De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Alcoholgebruik jonge kinderen in Dinkelland loopt spuigaten uit

Alcoholgebruik jonge kinderen in Dinkelland loopt spuigaten uit

DENEKAMP – Er zijn grote zorgen in de gemeente Dinkelland over een toename van het gebruik van alcohol door jongeren. Dat liet wethouder Duursma vanavond weten. Ze zei dat het gebruik snel en hevig toeneemt, wat tot actie noopt. De bestrijding moet volgens de wethouder, gesteund door de gemeenteraad, gebeuren in samenwerking met scholen, instanties en andere gemeenten in de (wijde) regio.

Duursma liet de raad weten nauw samen te werken met de gemeenten Tubbergen en Hardenberg, waar het alcoholgebruik onder jongeren ook hevig en heftig toeneemt. De wethouder stelt dat jongeren in de basisschoolleeftijd, tien, elf en twaalf jaar, al alcoholische dranken tot zich nemen. In dat verband liet ze ook weten dat corona het probleem van de sterke drank-consumptie nog vergrootte.

Volgens de raadsleden Vrijkorte van Lokaal Dinkelland en Koehorst van de PvdA in Dinkelland gaat het niet alléén om het drinken van alcoholische dranken, want ook het gebruik van drugs is volgens beide vrouwen een groot probleem in de gemeente. Voor de bestrijding van het gebruik kijkt Duursma nadrukkelijk naar campagnes in onder meer IJsland en naar de manier waarop een gemeente als Hardenberg in het geweer komt. Vrijkorte: 'Laat  de generatie van 13- tot 18-jarigen geen verlóren generatie zijn.'

 

  

 

 

Deel dit nieuws!