De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hengelose raad zet seinen op groen voor nieuwbouw aan Marskant

Hengelose raad zet seinen op groen voor nieuwbouw aan Marskant

HENGELO -   De bouwplannen aan de Marskant in Hengelo zorgen in samenhang met het toenemende verkeer op de Willemstraat, de Emmaweg en de Dorpsmatenstraat  voor een grotere druk op dit deel van het binnenstedelijke  gebied.

Hoewel er vanavond in de randen van de gemeenteraad wel enige bezwaren werden geuit, onder meer over de massaliteit van de bouw, de hoogte tot vijftien-en-een-halve meter én de verkeerssituatie in de directe omgeving. Het woongebouw zal verrijzen op de plek van de Willemschool, de stadstuin en de parkeerplaats Marskant, waarin ook de Berflobeek een prominente plek krijgt. De woningcorporatie Welbions laat er 29 appartementen en vijf stadswoningen bouwen, in de strook tussen de Beekstraat en Marskant.

Met wethouder Van Wakeren valt, zo liet  hij vanavond weten, niet meer te praten over aanpassingen van het bouwplan. Hij kan rekenen op steun van een meerderheid. De ‘regeringspartijen’ waren namelijk positief, ook al heeft de SP nog wel wat frictiepunten, met name over de toename van het verkeer, inzonderheid in de Willemstraat waar het zeker des avonds, een komen en gaan is van lieden die er drugs kopen. Het ging het SP-raadslid ook door een hard bot dat zeldzame vliegenzwammen en beeldschone berken worden geofferd op het altaar der vooruitgang. In dat verband wees leidsman Wiertsema van Pro Hengelo hem op de vele pluspunten, zoals het het inpassen van stedelijk erfgoed van Amstel, Brocante en Walhof.

Deel dit nieuws!