De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Oldenzaal wil stadhuis van en voor alle inwoners der gemeente

Oldenzaal wil stadhuis van en voor alle inwoners der gemeente

OLDENZAAL - Vanwege de veranderende rol van de (lokale) overheid wil het college van burgemeester en wethouders der gemeente Oldenzaal volgend jaar een onderzoek instellen naar de huidige én de toekomstige functie van het stadhuis. En of het huidige stadhuis aan de Ganzenmarkt zich daar nog altijd voor leent, qua inrichting en dienstverlening, als het 'huis van de stad'. 

 De gemeente krijgt steeds meer een faciliterende rol in de samenleving, stelt het college. 'Dat betekent dat de inzet van de gemeente verschuift van bedenken, bepalen en realiseren naar het ondersteunen van projecten, plannen en ontwikkelingen. Daarnaast blijkt uit onderzoek dat inwoners vooral digitale, snelle en transparante dienstverlening van de gemeente verwachten.

Het college heeft als eerste stap de visie op dienstverlening en uitgangspunten voor de toekomst van het stadhuis vastgesteld en legt deze voor aan de gemeenteraad. Het uitgangspunt van het college dat het stadhuis in de toekomst een plek is waar mensen elkaar ontmoeten en samenwerken. Onduidelijk is wat dat de gemeente gaat kosten, dat zal in een later stadium moeten blijken.

Deel dit nieuws!