De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Rijssen-Holten wil investeren in leerwerkprojecten en welzijnsbeleid

Rijssen-Holten wil investeren in leerwerkprojecten en welzijnsbeleid

RIJSSEN/HOLTEN - Het college van burgemeester en wethouders der gemeente Rijssen-Holten is bereid  eenmalig een bijdrage van 82.000 euro te versterken voor de aanloopkosten van de nieuwe leer/werkprojecten De Timmerij en De Spuiterij, die onderdeel zijn van De Sterkerij. Verder stelt het college voor om in  te stemmen met een lening van 190.000 ten behoeve van de hiervoor benodigde investeringen en en ie op te nemen in de begroting 2023.

De Sterkerij is een leer-werkbedrijf dat mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt helpt stappen te zetten op de arbeidsmarkt, met naar eigen zeggen passend werk op ieders eigen niveau, waaronder assemblagewerk, onder meer van fietsen en voor catering.

Daarenboven zal het college de raad voorstellen in te stemmen met het verzoek van de welzijnsorganisatie ViaVie om eenmalig 12.000 euro incidenteel beschikbaar te stellen voor de extra inzet van beroepskrachten. Dat zou nodig zijn als gevolg van corona en de nieuwe wet inburgering. Het eenmalige bedrag wil het college ten laste brengen van de subsidieregeling actieplan Corona.

Deel dit nieuws!