De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Haaksbergen ageert tegen slechtere ov-verbinding met Enschede

Haaksbergen ageert tegen slechtere ov-verbinding met Enschede

HAAKSBERGEN/ENSCHEDE - De gemeenteraad van Haaksbergen wil dat het college van burgemeester en wethouders alles in het werk stelt om verdere verslechtering van het openbaar (bus)vervoer van en naar Enschede tegen te gaan, maar juist naar te streven er verbetering in aan te brengen. Er zijn vooral klachten over de bereikbaarheid van het crematorium in Usselo en Medisch Spectrum Twente in Enschede.

De kwestie werd aangezwengeld door schriftelijke vragen van de fracties van Team DAP en Nieuw Haaksbergen. De informatie van het college vinden ze ontoereikend. Op antwoorden in een debat in debat om commissieverband dat de provincie Overijssel veranwoordelijk is, stelden de fracties dat de provincie altijd overlegt met de gemeente. De situatie is vooral verslechterd na de aaanleg van de nieuwe N18.

Een aantal partijen, waaronder de coalitiepartijen CDA (Winkelhuis) en PvdA (Wijngaarde) drong aan op duidelijkheid. Volgens wethouder Scholten mag de oude busverbinding Haaksbergen-Enschede opgeheven zijn, er is wel een bus naar station Enschede. Het is dan een halve kilometer naar het MST. Vanuit de commissie werd benadrukt dat dit voor gehandicapten/revalidanten niet te doen is. 'Zorg voor maatwerk.'

 

 

 

Deel dit nieuws!