De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • CDA in Almelo schudt de kussens op onder leiding van Van Mierlo

CDA in Almelo schudt de kussens op onder leiding van Van Mierlo

ALMELO – Bij het CDA in Almelo zal na verkiezingen van maart een goeddeels nieuwe fractie aantreden, al is het deels ook oude wijn in nieuwe zakken, want van zo staat de terugkeer van Ter Haar-Tulp op stapel. Ze maakte al drie periodes deel uit van de raad, van 1988 tot 2010, maar begon toen een pr-bedrijf. Ter Haar staat als nu op plek drie, achter de huidige én beoogde wethouder Van Mierlo. Tussen beiden in staat out of the blue de Bornerbroekse kandidaat Nollen, die al overheidsdienaar is, want beheerder van recreatieplassen en fietspadnetwerken in Twente.

Er gaat bij de christendemocraten te Almelo ook een aantal oudgedienden weg, onder wie de ex-wethouders Ten Seldam en Van Marle, maar ook dezelfbenoemde doch onbezoldigde thesaurier-generaal én wethouderzoon Trienen.

Bij de verkiezingen van vier jaar geleden werd het CDA de grootste fractie, met net enkele stemmen meer dan de VVD. Van Mierlo viel buiten de prijzen, want kwam niet in de raad, doordat onder meer Ten Seldam en Van Marle met voorkeurstemmen werd gekozen. In de toen grotendeels nieuwe fractie zou ex-gemeentesecretaris Geerdink wethouder worden, maar daar stak de rest van de fractie een stokje voor. Ten Seldam wilde wel wethouder blijven, graag zelfs, maar daar moesten de andere fracties an weer niets van weten, want haar wethouderschap was geen onverdeeld succes geweest. Er rustte geen zegen op.

Zo werd de niet in de gemeenteraad gekozen Van Mierlo gevraagd wethouder te worden. Hij had zich al verzoend met een voortzetting van zijn carrière als brandweerman toen het verzoek van het CDA aan hem om wethouder te worden hem de gelukkigste man van de stad maakte, wat eigenlijk ook zo bleef. Hij legde namelijk eer in met de Almelose energietransitie en de Almelose aanpak van de zorgfraudebureaus.

En nu laat hij in een christendemocratisch persbericht weten zin in een tweede termijn te hebben. ‘We gaan met een vernieuwd team de komende maanden uitdragen hoe we de actuele vraagstukken in Almelo het hoofd denken te bieden.’

Deel dit nieuws!