De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Hellendoorn wil platteland leefbaar houden zonder het te verstenen

Hellendoorn wil platteland leefbaar houden zonder het te verstenen

HELLENDOORN - De gemeente Hellendoorn wil haar landschappelijk waardevolle en gevarieerde buitengebied vitaal houden met respect voor mens en milieu. Dat betekent dat er wel functies bij kunnen komen, maar alleen als ze het landschap versterken. Er zullen agrariërs stoppen, naar schatting één op de drie, maar dat kan andere agrariërs de mogelijkheid bieden uit te breiden.

Bij nieuwe bestemmingen denkt de gemeenteraad aan uiteenlopende gebruiksmogelijkheden, passend in het coulisselandschap, zoals erfgebonden windmolens tot een meter of 25 hoog, dus geen joekels van turbines, maar ook flex-woningen, die tijdelijk op een boerenerf zouden kunnen verrijzen, bijvoorbeeld voor een twee- of drie generaties, waarvan de ene voor de andere zorgt.

De gemeente Hellendoorn spiegelt zich wat dit betreft meer aan Rijssen-Holten dan aan Wierden, want laatstgenoemde gemeente zou meer de  nadruk leggen op rood (steen en staal) dan op groen (bos en beemd). Ter bewaking van de kwaliteit van het platteland, nu en straks, heeft Hellendoorn een plattelandsregisseur aangesteld, en zijn er contacten met ervencoaches via Stimuland.

 

Deel dit nieuws!