De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Koster gaat niet dwars liggen bij verkoop Peddemors en Middendorp

Koster gaat niet dwars liggen bij verkoop Peddemors en Middendorp

DEN HAM/VRIEZENVEEN -  Als het aan wethouder Koster van FinanciĆ«n in de gemeente Twenterand ligt, kan een aantal historische gebouwen in Twenterand worden afgestoten, onder de voorwaarde dat ze hoe dan worden behouden en duurzaam opengesteld. Het gaat specifiek om het Middendorpshuis nabij de Brink te Den Ham en om de Peddemorsboerderij aan het Westeinde te Vriezenveen.

Zowel het Middendorpshuis als de Pedemorsboerderij heeft nu een museale dan wel receptionele functie. Er zijn tentoonstellingen, recepties en samenkomsten van andere snit. De baten wegen lang niet op tegen de kosten. Het zou Koster, die trouwens behalve de gemeentelijke financiƫn, of het gebrek daaraan, ook de kunst en cultuur in Twenterand bestiert, een lief ding waard ze de panden te slijten.

In een debat over de leidende politieke beschietingen over de jaarrekening dat de gemeente dit jaar 2,1 miljoen over had, maar dat meteen naar het sociaal domein (bijstand, hulp en zorg) kon brengen, en nog meer, want de tekorten daar zijn een molensteen voor de lokale overheid. 'Op lange termijn is het zorgelijk, zeer zorgelijk.' En toen kwamen Middendorpshuis en Peddemors voorbij. 'Ik wil er wel af.'

 

Deel dit nieuws!