De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Dorpsraad Noord Deurningen bekreunt zich over supermarkt

Dorpsraad Noord Deurningen bekreunt zich over supermarkt

NOORD-DEURNINGEN - De gemeente Dinkelland wacht op een concreet standpunt van de dorpsraad Noord-Deurningen over de verkeerssituatie op de Johanninksweg. Dat heeft wethouder Blokhuis in commissieverband laten weten. Hij merkte tersluiks op dat er wel klachten zijn over de situatie (drukte) bij én vanwege de supermarkt Berning, maar dat dit 'geen eenduidig verhaal' is.

Van een verhuizing van de supermarkt naar Tuincentrum Oosterik, waar wel eens op werd gezinspeeld, is volgens Blokhuis geen sprake. Wel zijn er klachten geweest, maar ook kwamen in reactie daarop zijn volgens hem extra parkeerplaatsen aangelegd. Er komt nog wel een overleg met de dorpsraad en daarna volgt een conclusie. In de woorden van Blokhuis: 'Dan halen we het net op.' 

Als er verkeersmaatregelen zouden worden getroffen, wat sommigen wensen, vreest een aantal aanwonenden dat dit ten koste zal gaan van oude en beeldbepalende bomen bezijden de Johanninksweg. De familie Lammerink heeft de gemeente gevraagd in elk geval te voorkomen dat dit het markante straatbeeld aantast ten koste van het 'groene karakter van de straat'.

 

Deel dit nieuws!