De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Enschede hint op nieuw rijksgeld ter ondersteuning kunst en cultuur

Enschede hint op nieuw rijksgeld ter ondersteuning kunst en cultuur

ENSCHEDE - De gemeente Enschede gaat ervan uit dat op afzienbare termijn opnieuw geld beschikbaar komt voor de culturele sector in de stad. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten. Afgelopen voorjaar stelde de raad op voorspraak van het college al drie miljoen beschikbaar, waarvan anderhalf miljoen euro via regelingen is ingezet voor acute noden in de culturele sector.

Er zijn acht organisaties geholpen die acute nood hadden, 99 amateurverenigingen ontvingen een bijdrage en 28 instellingen, zzp’ers en makers hebben een bijdrage gekregen voor het wendbaar en weerbaar maken van hun organisatie/initiatieven. Er is nog een restbudget van 440.000 euro vanuit de regelingen voor acute nood. Daarnaast stelde de rijksoverheid nogmaals ruim een half miljoen beschikbaar.

De verwachting is dat in de decembercirculaire opnieuw een bijdrage wordt verstrekt, omdat er nog steeds urgente vraagstukken zijn in de culturele sector. Het college anticipeert daar nu al op door te wijzen op de noodzaak culturele broedplaatsen te stutten,  de amateursector te steunen en een verdere profilering van de cultuurregio te bevorderen.

Deel dit nieuws!