De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Twence krijgt 14,3 miljoen van rijksoverheid voor 'afvang' van CO2

Twence krijgt 14,3 miljoen van rijksoverheid voor 'afvang' van CO2

HENGELO - De afvalstoffenverbrander annex energieopwekker Twence gaat een installatie bouwen voor het afvangen en opnieuw gebruiken van CO2. De rijksoverheid komt hiertoe met een subsidie van 14,3 miljoen euro over de brug. De centrale in Hengelo vangt het CO2 af bij de productie van energie en levert hergebruik aan bedrijven die er behoefte aan hebben.

Er blijft na de verbranding van restafval en bedrijfsafval een residu over dat van pas komt in onder meer de glastuinbouw. Twence levert als bekend elektriciteit aan meer dan zestigduizend huishoudens in Hengelo. Volgens staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius van Economische Zaken en Klimaat draagt Twence bij een innovatie wijze van afvalvermindering en energieproductie.

De afval- en energiesector, waartoe Twence behoort, moet de CO2-uitstoot jaarlijks met 1,1 miljoen ton reduceren. Dat is een harde eis uit het klimaatakkoord. Twence draagt daar met de nieuwe installatie aan bij. In de regio De CO2-reductiezou vergelijkbaar met die van dertig joekels van windmolens of een lap grond van 290 hectare aan volgeplakt met zonnepanelen.

 

Deel dit nieuws!