De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   

Overigens MCDLXXXXXIII

Herinneringen aan Ed Figee. Hij kwam op mijn pad bij de stadsredactie van de Twentsche Courant in Almelo. Hij dronk wortelsap en bewoonde met zijn in een ijzerwarenwinkel te Wierden geboren vrouw een herenhuis aan de Schimmelpenninckstraat te Almelo. Hij vertok naar Den Haag om voor de Persunie te werken. Hield er kantoor aan hét Plein.

Later maakte ik hem mee toen hij duvelstoejager was van burgemeester Jan Mans in Enschede. Hij bleek gescheiden, maar gelukkiger dan ooit in de liefde dankzij dankzij Marga uit Reutum, de liefde van zijn leven. Dat hij van journalist burgemeesterlijk slippendrager werd, begreep ik niet; de passie van hem en zijn baas voor Twentstad dan weer wel.

Later heeft hij me een proefschrift aangereikt over bestuurljke samenwerkingen, waarop hij afstudeerde aan de Universiteit Twente. Gloeiend van trots.Verder heb ik hem en paar keer getroffen, onderweg, zoals bij Helmert Woudenberg in Hof 88, en bij Harry van de Piepn in 't Vjenne, waar hij dan vaak zat met boezemvriend Jan Veerenhuis uit Weitemanslanden.

Vorige week hoorde ik, toen ik weer eens een glas dronk bij Harry, dat Ed(ward) ernstig ziek was, en vandaag vernam ik dat hij is overleden. Zure tijding, zoete herinnering.

 

Deel dit nieuws!