De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Verwerving gebouw van Rode Kruis in Borne strategische aankoop

Verwerving gebouw van Rode Kruis in Borne strategische aankoop

BORNE -  Om strategische redenen heeft de gemeente Borne besloten het gebouw van het Rode Kruis in het hoofddorp der gemeente. Er is een bedrag van 225.000 euro betaald voor het markante pand in Oud-Borne. Dit gebied, rondom de Nederlands-Hervormde Kerk, wordt gezien als een historische plek en feitelijk de bakermat van mellbuulndorp.

De gemeente heeft bij de koop trouwens vooral overwogen dat het gebouw een rol kan spelen bij de bouwplannen in het aanpalende gebied bij het Kulturhus, waar het gemeentebestuur als bekend ook een politiek-bestuurlijk gebouw wil laten verrijzen naast of nabij het bestaande sociaal-cultureel centrum, waarna het huidige schip van staat kan worden verkocht.

Er werd onder enige druk en met listige voortvarendheid gehandeld bij de aankoop van het gebouw van het Rode Kruis, omdat er kapers op de kust konden zijn en het pand een woonbestemming dan voor de hand zou liggen. In dat licht spreekt het college over een strategische aankoop die de gemeente letterlijk de ruimte geeft om naar believen te handelen.

Deel dit nieuws!