De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Gemeente wil (ver)nieuwbouw school De Waerdenborch in Holten

Gemeente wil (ver)nieuwbouw school De Waerdenborch in Holten

HOLTEN -  De openbare scholengemeenschap De Waerdenborch in Holten is toe aan (ver)nieuwbouw en de gemeenteraad van Rijssen-Holten heeft de bereidheid daarvoor de beurs te trekken. Dat bleek tijdens de debatten ten gemeentehuize aan het Schild. Er wordt al een aantal jaren gesproken over de noodzaak van investeringen in het gebouw.

In de gemeenteraad wordt de problematiek van De Waerdenborch algemeen onderschreven. Hoeveel het gaat kosten is in dit stadium onduidelijk, maar om te beginnen wordt er een half miljoen als startkapitaal op de plank gelegd. De gemeenteraad onderstreept de 'maatschappelijke waarde'  van het openbaar voortgezet onderwijs in de gemeente.

Na een aantal problemen met directieleden, onderwijskrachten en toezichthouders is de afgelopen jaren bij De Waerdenborch, dat een dependance in Goor heeft, trad een nieuwe directeur-bestuurder aan als ook nieuwe toezichthouders. Dit leidde tot minde escalerende conflicten, meer rust in de tent en tot rust bij leraren en ouders/verzorgers.

Bij die gelegenheid liet wethouder Tijhof van Onderwijs weten dat de neuzen weer dezelfde kant op moesten. Hij profeteerde dat zulks ook zou gebeuren en lijkt nu dankzij hersteld vertrouwen te leiden tot een school waarin het weer gaat om leren en ontwikkelen, en als gevolg dáárvan tot het bij de tijd brengen van het hoofdgebouw in het dorp Holten.

 

Deel dit nieuws!