De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Omroep van Hengelo verkast naar de bibliotheek in stadscentrum

Omroep van Hengelo verkast naar de bibliotheek in stadscentrum

HENGELO - De lokale omroep van Hengelo, sinds een paar jaar aangestuurd vanuit Enschede, krijgt een nieuwe behuizing in de openbare bibliotheek ter stede. De omroep heeft nu nog een onderkomen in een pand aan de Langelermaatweg.  De bedoeling was al enige tijd te verkassen naar een meer centrale plek in de stad. Dat is dus de bibliotheek geworden, aan de Beursstraat in centrum van de stad.

Zoals zoveel omroepen begon ook Radio Hengelo  in een veredeld schuurtje met uitzending in de ether. Het werd in de loop der jaren geprofessionaliseerd onder bestuurlijke leiding van voorzitter Ooievaar, die na zijn politieke werk in de gemeente Hengelo vrijwilligerswerk ging doen, waaronder het aanbrengen van structuur bij de omroep, aanvankelijk louter radio en kabelkrant, gaandeweg ook 'bewegend beeld'.

Precies tien jaar geleden kwam er een begin van dagelijkse televisie bij, mede door samenwerking met de lokale omroep in Enschede, wat later uitgroeide tot het huidige 1Twente. Daar werd in 2011 domicilie gekozen in het strak en stevig gerestaureerde Bierhuis aan de Langerlermaatweg, eigendom van de woningcorporatie Welbions en destijds als 'mediahuis' geopend door toenmalig wethouder Mulder.

 

Deel dit nieuws!