De Roskam op Twitter    De Roskam op Facebook   
  • Home
  • Home
  • Nieuws
  • Paters wil nog deze raadsperiode fusie van jeugd- en jongerenwerk

Paters wil nog deze raadsperiode fusie van jeugd- en jongerenwerk

TWENTERAND - De gemeente Twenterand wil op korte termijn spijkers met koppen slaan over het bij elkaar brengen van organisaties die zich bezighouden met jeugd- en jongerenwerk in de dorpen van de gemeente. Dat gebeurt in opdracht van de gemeenteraad, die daar al jaren op aandringt, maar wethouder Paters neemt er de tijd voor, noodgedwongen, want er zijn nogal wat voetangels en klemmen. 

Het punt van een raadsmeerderheid was in het begin van deze collegeperiode dat het jeugd- en jongerenwerk te veel verdeeld en versnipperd is, waarbij de belangen van aanbieders (denominaties en dorpsbelangen) leidend zijn en het overkoepelende belang van een goed vraag- en doelgericht benevens geclusterd aanbod van activiteiten voor jeugd en jongeren op het tweede plan dreigt te komen.

Paters heeft jeugd- en jongerenwerk in zijn beleidspakket en liet deze week doorschemeren dat de door de gemeenteraad bepleite herschikking 'op korte termijn' zal plaatsgrijpen, maar hij betoogde ook dat besluitvorming ook 'zorgvuldig' moet gebeuren, mede met het oog op aanbieders die bij in de toekomst buiten de boot vallen. Het moet kortom inhoudelijk helder zijn en juridisch stand kunnen houden.

 

Deel dit nieuws!